VINE A VIURE A BELLAGUARDA

Bellaguarda, un poble per viure

Bellaguarda, és un poble viu i amb oportunitats, un lloc idíl·lic on crear un projecte familiar, i un lloc amb oportunitats per l’emprenedoria.

Si bé és cert que pateix l’èxode rural igual que la resta de comarques d’interior i muntanya, també ho és que moltes famílies l’escullen per desenvolupar els seus projectes vitals i professionals. Aquesta pàgina pretén ser un primer punt de contacte amb la realitat del poble, un punt de partida per conèixer-lo i començar a decidir si és l’indret que també us ho pot permetre fer a vosaltres.

Amb la voluntat d’apropar i visibilitzar Bellaguarda, el seu entorn més immediat, i els seus recursos i serveis hem creat aquest espai informatiu i d’acompanyament per a tothom que ho necessiti: joves que volen establir-se o retornar, famílies que vulguin iniciar el seu projecte en un entorn rural, empreses i entitats que volen posar en marxa nous projectes…

Et volem facilitar l’accés als recursos i serveis que pots trobar al nostre municipi i a l’entorn que poden ajudar-te a fer el pas a establir-te en un entorn rural com Bellaguarda. Volem ser un espai d’acollida i fer més accessible el nostre territori, especialment per a persones que no són originaries.

En aquest apartat hi podreu trobar tots aquells recursos imprescindibles que tenen a veure amb la vida quotidiana de les persones, a nivell individual i col·lectiu, com són: habitatge, treball i emprenedoria, salut, esports, educació, lleure, cultura i medi ambient.

Oferim assessorament i acompanyament, per ser un bon poble d’acollida. Contacta amb el servei d’ocupació i desenvolupament local de l’Ajuntament de Bellaguarda.

TREBALL I EMPRENEDORIA

Vols treballar al món rural, l’Ajuntament de Bellaguarda posa al teu abast una borsa de treball on posem en contacte demandants d’ocupació i empreses del territori.

Si apostes per l’autoocupació, consulta els Ajuts per emprenedors i el Banc d’Idees de Negoci.

L’ajuntament de Bellaguarda amb conveni amb Global Lleida, ofereix formació de proximitat “Dimarts Feiners” càpsules formatives orientades a la cerca de treball i a l’emprenedoria. Estigueu atents a l’agenda, on es publiquen totes les formacions que tenen lloc a Bellaguarda.

Recursos del territori al servei de l’emprenedoria:

EDUCACIÓ

Dirigit a aquelles famílies que tenen fills i filles en edat escolar i busquen una educació personalitzada en contacte amb la natura, on l’entorn forma part de l’aula, i les famílies son part implicada. Grans i petits comparteixen mestre i cooperen junts en una mateixa aula que compta amb totes les facilitats i elements d’una escola moderna.

 • Accés a tota la informació sobre l’escola de Bellaguarda, una escola familiar i rural.
 • Ofereix servei de menjador escolar subvencionat per l’ajuntament de Bellaguarda.
 • L’AMPA gestiona diversos extraescolars com multiesports o dibuix.
 • També apostem per donar suport a les famílies que creuen en un projecte familiar arrelat a Bellaguarda, per aquest motiu l’ajuntament de Bellaguarda incentiva unes línies d’ajut.
HABITATGE

Per tal d’afavorir l’accés a l’habitatge a Bellaguarda, especialment, a joves i famílies que es vulguin instal·lar al municipi, existeix una Borsa d’Habitatge i Ajuts per l’adequació d’habitatges en desús per ficar-los a lloguer.

SANITAT I BENESTAR

Bellaguarda ofereix una xarxa d’atenció sanitària pròxima a les persones:

 • El metge de capçalera i el servei d’infermeria tenen consulta quatre dies a la setmana al consultori local. I el centre d’atenció primària més proper, el CAP, és a 4km.
 • L’hospital de referència de la zona és Hospital Arnau de Vilanova a Lleida, com a capital de província.
 • A traves de la Plataforma de Serveis a la Gent Gran, s’ofereix mensualment, el servei de Podologia i Fisioterapeuta.
ESPORTS

L’oferta esportiva, com activitat lúdica i social, és un servei imprescindible per fer arrels i integrarse al territori:

VIDA SOCIAL I CULTURAL

Bellaguarda compta amb un teixit associatiu actiu, i ofereixi un amplia agenda cultural, esdeveniments populars i propostes de lleure diàries.

 • Servei de biblioteca itinerant, el Bibliobus.
 • Totes les Associacions del municipi tenen el seu propi calendari d’esdeveniments i activitats al llarg de l’any. Es pot consultar al directori d’entitats.
 • Al llarg de l’any trobem dates assenyalades on Bellaguarda surt al carrer a festejar i a viure la cultura.
 • Tallers i classes setmanals:
 • Taller d’ús de noves tecnologies per gent gran – Dilluns a les 17:45h_Casal d’Avis
 • Sessions de Yoga – Dilluns a les 19:00h – Casal d’Avis
 • Classes dirigides de Tonificació – Dimarts 19:30 – Sala Polivalent
 • Taller de Memòria per gent gran – Dimarts a les 19:30h – Casal d’Avis
 • Trobada per fer labors i punta de coixí – Dimecres a les 15:00h – Casal d’Avis
 • Classes de ball Country – Dimecres a les 19:30h _ Sala Polivalent
 • Classes dirigides de Pilates – Dijous a les 18:30h – Sala Polivalent
 • Classes dirigides de Zumba – Dijous a les 19:30h – Sala Polivalent
 • Taller de Manualitats – Divendres a les 15:00h – Casal d’Avis
SERVEIS

El poble compta amb una sèrie d’empreses, comerços i negocis, que fan possible viure el dia a dia gaudint del comerç local. El bar i restaurant son el punt de trobada de molts bellaguardins.

També disposa d’una oficina de correus, servei de farmàcia, parades de mercat, i molts altres equipaments i serveis que pots consultar.

TRANSPORT I CONNECTIVITAT

Des del món rural, conectats al món global.

Bellaguarda està ben connectat per carretera. Es pot arribar a Lleida en poc més de 30 minuts, i a Barcelona en 1 h i 40 m. Les Borges Blanques, capital de comarca és a 30 minuts, i a Tarragona i Reus es pot arribar en 1 h i 20 m. Amb bus Bellaguarda esta conectat amb Lleida, Tarragona i alguns pobles de la comarca.

Pel que fa a telecomunicacions, comptem amb bona comunicació ADSL, i hi ha bona connexió de telefonia mòbil, la majoria amb 3G i 4G.

Contacte

Si vols contactar de manera ràpida amb l'Ajuntament, omple aquest formulari amb la teva consulta.

No poden llegir? Canvia el text. captcha txt

Començar a escriure i premeu Enter per cercar